Dušan Bulut: Mnogi su sumnjali u nas

0

Basketaši Novog Sada napravili su sjajan uspeh ovog vikenda, pošto su na FIBA 3×3 završnom turniru u Japanu stigli do četvrte titule svetskog šampiona.

Novosađani su u odnosu na prethodnu sezonu, ove godine osvojili manje turnira svetske serije, ali su ipak uspeli da odbrane titulu. U najvažnijim mečevima zaigrali su u svom prepoznatljivom stilu i dodali još jedan trofej u svoju kolekciju. Dušan Domović Bulut, Marko Savić, Tamaš Ivošev i Dejan Majstorović otvorili su turnir porazom u grupnoj fazi, te su ih mogi možda prevremeno otpisali. Kako je, posle finalne utakmice protiv američkog tima Princeton, rekao Dušan Bulut, svako id njih ima ulogu u timu i to je razlog zbog kojeg postižu sjajne rezultate.

Mnogi su sumnjali u nas, ali smo pokazali da smo najbolja ekipa na svetu kada je potrebno odigrati ovakve utakmice. Dobar smo tim jer imamo četvoricu igrača koji mogu da reše utakmicu u ključnim momentima, tako je bilo danas sa Savićem i Tomom, koji je i MVP, u grupnoj fazi je to uradio Majstorović“, pohvalio je Bulut.

Pored četvorice igrača, dobar deo sezone izneo je i Marko Ždero, koji nije nastupao na finalnom turniru, ali predstavlja važan šraf svetskog šampiona.