Liman polovičan, sa Rigom u četvrtfinalu

0
Foto: Fiba3x3

Tim Liman ostvario je polovičan učinak u grupnoj fazi finalnog masters turnira u Japanu. Basketaši Limana su najpre u prvom kolu poraženi nakon produžetka od ekipe Piran rezultatom 21:18, a zatim su sa 21:12 trijumfovali nad ekipom Lozane. U četvrtfinalu, protivnik Limana biće prvoplasirana ekipa sa svetske liste, letonska Riga.

Dugo je Liman bio bez poena u duelu sa Piranom, a zatim je atraktivnim potezom Vasića, anulirao zaostatak. Na dvojku slovenskog tima, odgovorio je Kovačević, te je Liman ubrzo i stigao do  prednosti, 4:3, a košem Ratkova, novosadski tim je nakon nešto više od tri minuta igre imao 6:3. Sredinom duela, vladala je neizvesna borba u reketu, a Limanci su prednost čuvali dvojkom Kojića, 8:5. U drugoj polovini, Piran je iskoristio promašaje srpske ekipe sa distance, pa su ubrzo stigli do izjednačenja. Preko Vasića sa penala i borbenog Ratkova u reketu, Limanci su sačuvali prednost u finišu, 14:13. Dvojkom Ratkova i prodorom Kojića, Novosađani su išli ka pobedi, međutim u poslednjem minutu Piran je stekao nerešen rezultat i obezbedio produžetak. U nastavku je Liman pokušao da trijumfuje košem sa distance, ali su uspešniji bili Slovenci i pogotkom Finzgara obezbedili prvu pobedu u grupi rezultatom 21:18.

Liman: Aleksandar Ratkov 8, Stefan Kojić 3, Mihailo Vasić 3, Maksim Kovačević 4

View this post on Instagram

Watch did we just witness!? 🤯 #3x3WT @mihailo42

A post shared by FIBA3x3 (@fiba3x3) on

Znatno efikasniji na startu drugog duela bili su srpski basketaši. Uigranim akcijama Ratkova i Vasića u reketu i koševima Kojića i Kovačevića sa distance, Liman je nakon dva i po minuta igre vodio sa 10:2. Bili su apsolutno dominantan protivnik u susretu sa Lozanom, koja je pokušavala šutevima van linije 6.75, ali su zaostatak smanjili tek akcijom u reketu. Još jednom dvojkom Kojića, Liman je bio na korak do trijumfa, a ovog puta su sa distance bili precizni i basketaši iz Švajcarske, pa je prednost Novosađana iznosila 10 poena. Krajnji rezultat postavio je Kojić sa penala, 21:12.

Liman: Aleksandar Ratkov 2, Stefan Kojić 9, Mihailo Vasić 5, Maksim Kovačević 5