Bogdan Dragović: Ako nešto moram da najavim – najaviću veliku borbu

0

Nešto manje od 72 sata deli nas od početka FIBA3x3 finalnog turnira, koji će se održati u japanskom gradu Utsunomiya. Posle vrlo uzbudljive i neizvesne sezone, nema sumnje da nas očekuje isto takvo finale.

Srbija će ovog vikenda u Japanu imati tri predstavnika, a jedan od njih je ekipa Zemuna, koja važi za velikog favorita. Zemunci su, pojačani Nebojšom Boškovićem i Jovanom Nikolićem imali sjajan start sezone, ali je i ovu godinu obeležila nova povreda Bogdana Dragovića.

Popularni Dragon vratio se na teren i predvodi svoj tim i u Utsunomiji, a sada je istakao da se nada da će ekipa dati sve od sebe na putu ka novoj tituli.
“Ambicije Zemuna su uvek iste, idemo da damo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno – ne možemo da znamo. Ostaje žal za nekim turnirima ove godine na kojim mislim da nismo pružili naš maksimum, ali nadam se da to neće biti slučaj i u Japanu”, rekao je Dragović.
Foto: FIBA 3X3
Zemunci se nalaze u Grupi A, gde će odmeriti snage sa aktuelnim svetskim šampionom – Novim Sadom i američkom ekipom Prinston. Кako Dragović ističe, oba tima su favoriti u grupi, ali njegov tim će dati sve od sebe da stigne do što boljeg rezultata.
“I Novi Sad i Prinston su u generalnom plasmanu ispred nas, tako da se može reći da su ta dva tima favoriti. Pripremamo se tako što analiziramo neke međusobne duele, nikada ne jurimo rezultat, on dođe ako sve uradimo kako treba. Ne volimo mnogo da najavljujemo, ali ako nešto moram da najavim – najaviću veliku borbu”, završio je Dragović.