Nova titula za srpske basketaše: Serbia eagles najbolji na internacionalnom turniru u Kini

0

Neki od najboljih srpskih basketaša imali su ovog vikenda još jednu sjajnu proveru u Kini, posle Sina Golden League. Naime, na turniru Yiwu učestvovala su dva tima iz Srbije – Kotež 43 i Serbia eagles, koji su nastupali u vrlo zanimljivom sastavu.

Kao predstavnici Koteža u Kini su otputovali Ivan Popović (Avai), Jovan Antić (Armageddon), Dušan Samardžić (Armageddonn) i Miloš Milovanović (Ralja Intergalactic). Oni su posle sjajnih partija u grupnoj fazi i ubeldjivih pobeda protiv ekipa California (21:11) i 上海上实龙创 (21:11) eliminisani u četvrtini finala od domaćeg tima 海上之星 sa 18:16.

Sa druge strane, zlatnim medaljama na ovom turniru okitili su se upravo basketaši Serbia eagles, odnosno Nebojša Kilijan (Ralja Intergalactic), Vuk Obradinović (Ralja Intergalactic), Marko Branković (Avai) i Strahinja Stojačić (Avai). Oni su u okviru Grupe C upisali dva trijumfa, protiv Auckland (22:6) i 海上之星 (22:12). Rival u četvrtfinalu bila im je California (21:16), da bi se u polufinalu sastali sa Lyonom (21:11). Posle ubeldjivih pobeda, naši basketaši sastali su se u finalu sa domaćim timom 海上之星 i slavili sa 18:16, te došli do titule.

Nema sumnje da je ovo bio sjajan vikend za naše igrače, a ono što nas očekuje narednog vikenda jeste finalni turnir FIBA na kojem će Srbiju predstavljati aktuelni svetski šampion –  Novi Sad, jedan od najvećih favorita – Liman,  kao i svetski šampion iz 2017. godine – Zemun.