Nemanja Drašković pred FIBA3x3 finalni turnir: Sve je moguće

0
Nemanja Drašković foto: FIBA3x3

Samo pet dana deli nas od početka finalnog turnira veoma uzbudljive sezone, a kao i prethodnih godina, Srbija će imati sjajne predstavnike.

Osim standardnog tria – Novi Sad, Zemun i Liman, na turniru u japanskom gradu Utsunomiya, koji će se održati od 1. do 2. novembra, učestvovaće i Nemanja Drašković, srpski basketaš koji nastupa za tim Jeddah. Posle sjajnih partija na domaćim terenima, kao nagrada za Draškovića stigao je poziv iz Saudijaske Arabije.

“Do naše saradnje je došlo tako što sam trenera ekipe poznavao od ranije, on me je i kontaktirao, pitao da li sam zainteresovan i tako je sve počelo. Timu je bio potreban jedan ili dva odigrana turnira, kako bi sve došlo na svoje mesto. Već na trećem turniru u Kini došla je i titula”, ističe Drašković.

Ekipa iz Saudijske Arabije privukla je pažnju ove sezone, a sjajnim partijama stigli su i do tri mastersa ove godine. U Debrecinu su osvojili visoko četvrto mesto, na domaćem terenu zauzeli su šestu poziciju, dok su u Los Anđelesu završili na sedmom mestu. Ono što sledi jeste veliko finale, u kojem će Jeddah pokušati da stigne do što boljeg rezultata.

Svi su prezadovoljni ovom sezonom, iako smo krenuli relativno kasno. Odradili smo dobar posao, što pokazuje i sam plasman na završni turnir sezone. Prvi cilj koji imamo u Japanu jeste da dobro odigramo prvi dan takmičenja, kao i drugi dan, a tada je sve moguće”, nagovestio je Drašković.

Ekipa srpskog igrača će se uUtsunomiyi takmičiti u Grupi D, u kojoj će se boriti protiv tima Šakiai i NY Harlem.