Srpski basketaši dominiraju i u Kini: Vidović i Vuković igrali finale Sina Golden League

0
Foto: Sina Elite League

Kao uverita pred veliko finale FIBA3x3 ove nedelje u Kini je održana i Sina 3×3 Golden League, u kojoj su ponovo dominirali srpski basketaši. Na jednom od najvećih basketaških turnira veliku pažnju privukli su mladi reprezentativac Srbije Goran Vidović, član Zemuna Nikola Vuković, kao i basketaš Novog Sada Marko Ždero.

Ekipa iskusnog Ždera eliminisana je već u četvrtfinalu, dok su timovi Shang Shi Long Chuang i No who, koje su predvodili Vidović i Vuković stigli do velikog finala. U vrlo uzbudljivoj i neizvesnoj utakmici slavila je ekipa čije je boje branio mladi reprezentativac naše zemlje, i to na sjajan nacin. Posle regularnih deset minuta, rezultat je bio izjednačen 18:18, te smo bili u prilici da gledamo i produžetak. Posle jednog neuspešnog napada, glavnu ulogu preuzeo je upravo Vidović koji je pogotkom sa distance rešio pitanje pobednika i omogućio  svom timu plasman na Sina Elite League.

Ceo turnir u Pekingu obeležen je sjajnim potezima naših igrača, a posebno se istakao Nikola Vuković sjajnim blokadama i zakucavanjima.

Nema sumnje da su se naši basketaši sjajno snašli i na terenu u Kini, te još jednom pokazali zasto važe za jedne od najboljih na svetu. Ekipe Vukovića i Ždera igraće i na završnom FIBA3x3 turniru, koji će se održati u gradu Utsunomiya, te ćemo za sam kraj sezone imati priliku da ih ponovo gledamo.