Ko je MVP regularnog dela sezone? Glasaj za svog favorita

0
Foto: FIBA3x3
Sezona 2018/2019 približila se samom kraju, pošto nas od 2. do 3. novambra očekuje veliko finale, koje će se održati u japanskom gradu Utsunomiji. Za sam kraj, pre nego što ćemo saznati koja ekipa će poneti titulu svetskog šampiona, FIBA3x3 je, kao i do sada, spremila malu uvertiru pred finalni turnir.
Posle čak 11 turnira odigranih u okviru svetske serije, kao i rekordnih 28 čelendžera, u vrlo uzbudljivoj sezoni, navijači će imati priliku da glasaju za MVP-ja takmičarskog dela sezone. Srpski timovi su i ove godine potvrdili da se najbolji basket igra upravo u našoj zemlji, te ne čudi što su se u izboru našla čak četiri basketaša iz Srbije.
Aktuelni svetski šampion, Novi Sad, kao i njihov gradski rival Liman, obeležili su i ovu sezonu. Novi Sad osvojio je četiri čelendžera (Novi Sad, Penang, Moskva, Rimini), kao i dve titule nas mastersima (Chengdu, Mexico City), dok su Limanci trijumfovali na takođe četiri čelendžera (Кunshan, Haining, Yichang, Seoul), uz jednu masters titulu (Debrecen). Shodno tome, po dva igrača iz obe ekipe našla su se u užem izboru za titulu MVP ove sezone.
Pred sam kraj sezone došlo je do smene na listi najboljih svetskih basketaša, pošto je član Rige Nauris Miezis zauzeo prvu poziciju, koju je do sada suvereno držao Dušan Domović Bulut, ali se predstavnik novosadskog tima svakako našao u izboru za MVP-ja. Bulut je, kao i uvek, bio jedan od najboljih igrača na svetskom turu, a pored njega nalazi se i Dejan Majstorović, koji se trenutno nalazi na 10. poziciji FIBA rang liste. Srpskim navijačima izbor otežavaju još dva momka koja dolaze iz ekipe Limana, u pitanju su Stefan Кojić, koji se popeo na četvrto mesto, i Mihailo Vasić, koji trenutno zauzima petu poziciju FIBA rang liste najboljih igrača.
U sjajnoj konkureniciji našli su se i Кarlis Lasmanis (Riga Ghetto), Gasper Ovnik (Piran), Dominique Jones (NY Harlem), Marijus Uzupis (Sakiai Gulbele), Кareem Maddox (Princeton), Steve Sir (Edmonton) i Nauris Miezis (Riga Ghetto).
Glavno pitanje je kako glasati? Pravo glasanja imaju svi navijači, kao i igrači koji su nastupa li na svetskoj turneji, a navijači svoj glas mogu dati jednostavnim klikom na ikonicu igrača, koji je po njihovom mišljenju obeležio ovu sezonu. To mogu učiniti OVDE.