WT Jeddah: Liman ubedljivim pobedama do četvrtfinala

0
Foto: Fiba3x3

Basketaši Limana ostvarili su dve pobede u grupnoj fazi poslednjeg mastersa u sezoni, u Saudijskoj Arabiji. Liman je u prvom okršaju savladao Utsunomiyu sa 22:10, dok su u susretu sa korejskim timom Cheon An trijumfovali nakon preokreta sa 22:13. U četvrtfinalu, novosadska ekipa će igrati sa drugoplasiranim timom grupe D.

Već u uvodnim sekundama, Liman je prepoznatiljivom igrom u reketu, preko Vasića stigao do 2:0. Prednost novosadskog tima uvećao je Kovačević sa penala, a zatim su nastavili da akscijama ispod koša napadaju odbranu Utsunomiye. Nakon dva minuta igre, svi igrači Limana upisali su se u listu strelaca, a rezultat je bio 7:0. Japanski tim do prvog pogotka došao je pri rezultatu 8:0, sa distance, ali ovaj koš nije uticao na odnos snaga na terenu, već su Limanci uvećavali razliku van linije 6.75 preko Kojića, dok je Vasić bio odličan ispod koša. Sredinom duela, Utsunomiya je uspela da parira Limanu i konkretnijim akcijama priđe na -6. Kovačević sa distance zaustavio je seriju japanske ekipe, dok su Ratkov i Kojić priveli meč kraju. Konačan rezultat, van linije 6.75 postavio je Vasić, za prvi trijumf Limana u grupi, 22:10.

Foto: Fiba3x3

U okršaju sa ekipom Cheon An, bolje su startovali basketaši korejske ekipe. Međutim, njihova prednost nije dugo bila na snazi, već je Liman dvojkom Kojića stigao do 5:5. Ubrzo su Limanci i preuzeli prednost akcijama iz reketa, dok su sa penala stekli +3. Dvojkom Ratkova, novosadska ekipa je stigla i do 11:5, a mini serijom Kojića od tri poena i približili se drugom trijumfu. Na kraju, Limanci su upisali i drugi ubedljivi trijumf, a konačnih 22:13 ovog puta postavio je Ratkov.

Liman: Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić, Mihailo Vasić, Maksim Kovačević