WT Nanjing: Liman siguran na startu pretposlednjeg mastersa

0
Foto: Fiba3x3

Basketaši Limana ostvarili su dve pobede na startu grupne faze mastersa u kineskom Nanjingu. U prvom duelu, savladali su Edmonton rezultatom 17:14, dok su u drugom kolu bili bolji od ekipe Shanghai sa 21:16. Četvrtfinalni duel na programu je u nedelju ujutru, a Liman će igrati sa drugoplasirano ekipom grupe D.

Sigurnim, uigranim akcijama, Liman je otvorio prvi okršaj na mastersu. Na Limanove koševe iz reketa, Edmonton je odgovorio na isti način, te je egal bio u uvodnim minutima. Veliki broj promašaja na obe strane, doneo je mali broj poena u prvoj polovini, a prvi do dva poena prednosti došao je Liman, dvojkom Kojića, 7:5. Sredinom okršaja, igrali su poen za poenom, dok je Edmonton dvojkom uspeo da se rezultatski vrati. Za +3 precizan je sa distance bio Kovačević, pa je Liman na tri minuta do kraja vodio sa 13:10. Dvojkom Kojića od tablu, srpska ekipa je bila sve bliže pobedi, dok su u finišu basketaši Edmontona ublažili poraz, a Ratkov je postavio krajni rezultat, 17:14.

Foto: Fib3x3

U drugom kolu, Liman je krenuo silovito i već u prvom minutu došao do prednosti od 5:0. Početnoj seriji Ratkova, pridružio se i Vasić, zatim je sa distance precizan bio i Kojić, pa je prednost Limana rasla u svakom napadu. Nakon tri minuta igre, Kojić je van linije 6.75 pogodio za 11:4, ali je kineski tim na isti način uzvratio sa distance. Sa dve vezane dvojke, Shanghai je uspeo da se sredinom duela u potpunosti vrati. Prednost na strani Limana sačuvao je Vasić, poenima ispod koša, dok je sa penala Kovačević vratio +5. U finišu, Liman je obezbedio drugi trijumf u grupi poenima Ratkova i Vasića, rezultatom 21:16.

Liman: Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić, Mihailo Vasić, Maksim Kovačević