WT Najning: Novi Sad i Liman u Kini potvrđuju učešće u veliko finale

0
Dejan Majstorović i Aleksandar Ratkov foto: FIBA3X3

Sezona 2019 bliži se kraju, a novajlija u organizovanju masters turnira, kineski Nanjing, ovog vikenda biće domaćin pretposlednjeg mastersa, na kom će se za titulu od srpski ekipa boriti dva najbolje rangirana svetska tima, Novi Sad i Liman.

U sastav Novosađana vraća se Marko Ždero, koji će zajedno sa Dušanom Domovićem Bulutom, Markom Savićem i Dejanom Majstorovićem pokušati da titulom učvrtsi prvu poziciju na Fibinoj rang listi. Njih u grupi očekuju okršaji sa japanskom Utsunomiyom i ekipom iz kvalifikacija. Susret sa timom iz Japana je na programu u subotu od 8:00, dok će sa kvalifikantom igrati od 10:00.

Liman će prvi put na teren u 8:20, kada je protivnik ekipa Edmonton, dok će dva sata kasnije igrati sa kineskim timom Shanghai. U Kini, Limanci će igrati u najkonstantnijem sastavu ove sezone, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić, Mihailo Vasić i Maksim Kovačević.

Kao i na svim masters turnirima nagrada iznosi 30.000 dolara, dok pobedničku ekipu očekuje i plasman na veliko finale koje će se održati prvog vikenda novembra u Japanu.