Trajković posle bronze na Svetskom prvenstvu: I dalje sve deluje nestvarno

0

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu za igrače do 23 godine, reprezentacija Srbije je ostavila sjajan utisak i stigla do bronzane medalje.

Naši basketaši prikazali su sjajnu igru i zasluženo se popeli na postolje. U odnosu na prethodnu sezonu ekipa je pretrpela određene promene u sastavu, pa su tako dres Srbije obukli Marko Milaković, Goran Vidović, Dušan Samardžić i Vladimir Trajković. Momci su pokazali da naša reprezentacija ima na koga da računa i da Srbiju u basketu čeka podjednako svetla budućnost.

Jedan od najboljih pojedinaca, Vladimir Trajković, istakao je iz Kine nose pozitivne utiske, kao i to da su svi igrači dali svoj maksimum kako bi se okitili medaljama.

“Ovo je veliko iskustvo, nosimo zaista izvanredne utiske. Upoznao sam mnogo ljdui i proširio svoja poznanstva, moja očekivanja su u potpunosti ispunjena. Dali smo sve od sebe i borili smo se do samog kraja”, kaže Trajković.

Njegove partije u Kini nisu prošle neopaženo, a pored bronzane medalje, nagrada je stigla i proglašavanjem idealnog sastava šampionata, u kojem se našao upravo naš basketaš.

“Moja igra je najviše došla do izražaja pogođenom trojkom u poslednjoj sekundi meča protiv Holandije i spasio tim produžetka. I dalje mi sve to deluje nestvarno, ali se sve tako brzo odigralo i drago mi je što se završilo na takav način. Individualna priznanja mi mnogo znače, to je velika privilegija i trudim se da je ne propuštam i da se uvek nađem u krugu tih ljudi“, rekao je Trajković.

Mladi basketaš Olimpa je takođe iskoristio priliku i da izrazi veliku zahvalnost trenerima sa kojima sarađuje.

“Zahvalio bih se svom treneru i saigračima, koji su učinili mogućim ovakav rezultat. Takođe, veliko hvala i Danilu Lukiću i Marku Žderu, koji su mi pružili priliku da se dokažem i u dresu reprezentacije”, završio je Trajković.