Jeju challenger: Avai, Zemun i Ralja zatvaraju challenger sezonu

0
Foto; Fiba3x3

Basketaši Avaia, Zemuna i Ralje Intergalactic igraće na poslednjem challengeru u ovoj sezoni. Predstojećeg vikenda, oni će se nadmetati u Južnoj Koreji, na turniru koji finaliste vodi na Jeddah masters.

Avai, kao četvrti nosilac, nalazi se u grupi A, gde će igrati protiv ekipe Tokyo od 7:00 i sa ruskom Nevom, a taj susret je na programu od 8:20. U Južnoj Koreji, predstavljaće ih Ivan Popović, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić i Marko Branković.

Zemunci na ovaj turnir dolaze nakon trećeg mesta na challengeru u Seulu, a tim u sastavu Bogdan Dragović, Nikola Vuković, Lazar Rašić i Marko Dugošija, pokušaće da se domogne i do novog plasmana na masters turnir. Igraće u grupi D, gde ih start turnira očekuje od 8:00 sa ekipom Ralje, dok će od 11:05 igrati protiv tima iz kvalifikacija.

Ralja je pak u Južnu Koreju došla bez izmene, pa će u sastavu Vuk Obradinović, Nebojša Kilijan i Miloš Milovanović pokušati da popravi utisak o sezoni na izmicaju. Nakon duela sa Zemuncima od 8:00, igraće sa kvalifikantom, a taj susret je na programu od 9:20.

Kao i na svim turnirima iz challenger serije, nagrada prvoplasiranom iznosi 15.000 dolara, a finalisti će obezbedili slot za učešće na masters u Saudijskoj Arabiji.