SP U23: Srbija startuje protiv Litvanije

0
Reprezentacija Srbije U23

Reprezentaciju Srbije U23 ove nedelje očekuje Svetsko prvenstvo, koje će se od 2. do 6. oktobra održati u Kini.

Naša selekcija pretrpela je određene promene u sastavu u odnosi na prethodnu godinu, te će dres Srbije na ovom šampionatu nositi Goran Vidović, Marko Milaković, Vladimir Trajković i Dušan Samardžić. Mladi basketaši, predvođeni trenerom Danilom Lukićem, održali su pripreme prethodne nedelje, a već od utorka ih očekuju takmičarske utakmice u okviru grupne faze.

Srbiaj se nalazi u Grupi D, zajedno sa reprezentacijama Mongolije, Holandije, Litvanije i Južne Koreje. Prvog dana takmičenja odigraće se utakmice grupa A i C, tako da će naši basketaši odmarati, ali ih već u sredu čekaju dueli sa Litvanijom i Mongolijom. Preostale dve utakmice grupne faze, protiv Koreje i Holandije igraće u petak. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe ostvariće direktan plasman u elimacionu fazu, koja je na programu u subotu.

Pored ovih selekcija, na Svetskom šampionatu u Kini takmičiće se i Rusija, SLovenija, Turska, Argentina i Novi Zeland, koje se nalaze u Grupi A, zatim i Kina, Rumunija, Letonija, Kazahstan i SAD u Grupi B, dok će se u Grupi C naći reprezentacije Katara, Ukrajine, Brazila, Italije i Kirgistana.

Raspored mečeva grupne faze:

Sreda, 03.10.

07.30 Litvanija – Srbija

10.30 Mongolija – Srbija

Petak, 05.10.

07.30 Srbija – Južna Koreja

10.30 Srbija – Holandija