Edmonton challenger: Druga prilika za Nanjing, igraju Novi Sad i Avai

0
Foto: FIBA 3X3

Pored challenger-a u korejskom gradu Seul, ovog vikenda neke od najboljih svetskih ekipa put do Nanjinga tražiće i preko turnira u Edmontonu. Od 28. do 29. septembra Kanada će ugostiti i dva srpska tima: Novi Sad i Avai.

Prethodnih meseci gledali smo mnoge uzbudljive duele, a kako se sezona polako bliži kraju, bitka se sve više rasplamsava. Tako će biti i ovog vikenda, kada će se basketaši takmičiti za slot za masters u Nanjingu, kao i novčanu nahradu u iznosu 15.000,00 dolara.

Posle sezone 2017/2018 u kojoj su postavili brojne rekorde, basketaši Novog Sada (1) u ovu su ušli sa nešto slabijim rezultatima, ali nema sumnje da, kao i uvek, važe za najveće favorite. Aktuelni svetski šampion će se u Kanadi takmičiti u Grupi A, a prvi protivnik će im biti belgijski tim Antwerp (25). Već u narednoj rundi Novosađani će odmeriti snage i sa ekipom Sosnovy Bor (28), koja dolazi iz Rusije. Na prethodnom turniru u Los Anđelesu, srpska ekipa stigla je tek do polufinala, gde ih je zaustavio Princeton, te nema sumnje da će ovog vikenda dati sve od sebe da poprave utisak i domognu se novog mastersa. Dres svetskog šampiona u Edmontonu nosiće najbolji svetski basketaš Dušan Domović Bulut, Tamaš Ivošev, Marko Savić i Dejan Majstorović.

Kada je u pitanju drugi srpski tim koji će se takmičiti ovog vikenda, Avai će početi iz Grupe D. Basketašima Vrbasa (8) prvi protivnik biće domaća ekipa Edmonton, dok će se u sledećoj rundi sastati sa kvalifikantom. Nedavno su naši igrači igrali na Kaohsiung challenger-u, na kom su zaustavljeni u polufinalu, pošto su doživeli poraz u samom finišu meča. Ovog puta u timu neće biti Danila Mijatovića, kojeg će zameniti Goran Ostojić, uz standardne Ivana Popovića, Strahinju Stojačića i Marka Brankovića.

Raspored utakmica grupne faze:

Subota, 28.09.2019

22.00 Novi Sad – Antwerp

23.25 Avai – Edmonton

23.50 Novi Sad – Sosnovy Bor 

Nedelja, 29.09.2019

13.30 Avai – kvalifikant