Sukhbaatar challenger: Novi Sad i Liman za vikend u Mongoliji

0
Dejan Majstorović i Aleksandar Ratkov foto: FIBA3X3

Nakon mastersa u Kanadi i trećeg, odnosno četvrtog mesta za basketaše Novog Sada i Limana, predstojećeg vikenda sledi challenger turnir u Mongoliji, na kom će upravo ove ekipe predstavljati srpski basket.

Najbolje rangirana svetska ekipa igraće u Mongoliji bez prvog basketaša sveta, Dušana Domovića Buluta. U sastav Novog Sada vraća se Marko Ždero, koji će zajedno sa Dejanom Majstoroviće, Tamašom Ivoševim i Markom Savićem, pokušati da se domogne titule i slota za masters u Saudijskoj Arabiji. Novosađani se nalaze u grupi A, a turnir će otvoriti duelom sa Ventspilsom od 10:00, dok ih okršaj sa filipinskom ekipom, Isabela City očekuje od 11:20.

Liman će pak i na ovom turniru igrati bez izmene. Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić i Maksim Kovačević će, nakon četvrtog mesta u Montrealu, igrati u istom sastavu i na Sukhbaatar challengeru. Limanci se nalaze u grupi B, pa ih prvi meč očekuje od 10:20 protiv Utsunomiye, a od 11:40, snagu će odmeriti sa ekipom iz kvalifikacija.

Kao i na ostalim turnirima iz challenger serije, novčana nagrada prvoplasiranoj ekipi iznosi 15.000 dolara, a šampionu pripada i slot za Jeddah masters.