EP U18: Srbija zaustavljena u četvrfinalu

0
Reprezentacija Srbije U18 foto: FIBA3x3

Reprezentacija Srbije U18 zaustavljena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, koje se održava u Gruziji, pošto je poražena od selekcije Ukrajine sa 16:19. 

Basketaši Ukrajine dobro su otvorili meč i vrlo brzo stigli do prednosti od dva poena. Održavali su Ukrajinci tu prednost sve do sredine meča, kada je Šarenac pogodio sa distance i doneo rezultatsko izjednačenje 6:6. Uz čvrstu odbranu oba tima, nije bilo lakih poena, ali je selekcija Rumunije održavala prednost od jednog ili dva poena. Sjajno se snašao pod košem Ukrajinac i doneo svojoj reprezentaciji +3, ali ne zadugo, pošto je sa “penala” smanjio Simjanovski. Saradnja između Šarenca i Golea donela je Srbiji novi poen i priliku da stigne i do izjednačenja.

 

Ipak, u naredna dva napada Ukrajinci su došli do nova tri poena, te se rezultatski “odlepili” na +4, što je bila i najveća prednost do tog momenta. Nisu se predavali naši momci, put do koša ponovo je našao Šarenac, ali nisu imali rešenja za napad Ukrajine. Nešto agresivniju idbranu zaigrali su igrači Ukrajine, ali Simjanovski to nije kaznio na liniji penala. Njihova prednost porasla je na osam poena samo dva minuta pre kraja meča. Nije funckionisao napad Srbije, a naši basketaši nisu bili sigurni ni prilikom izvođenja slobodnih bacanja. Sjajnu akciju izveli su Kumović i Šarenac, koja je rezultirala novim poenom, Gole je pogodio sa distance, ali vremena nije bilo za rezultatski preokret.

Najefikasniji na ovom meču bio je Luka Šarenac, koji je upisao osam poena, Novak Gole dodao je pet, Dušan Simjanovski dva, a Ranko Kumović jedan poen.