Prijem za šampione Evrope u “Kući košarke”

0
FOTO: KSS

Basketaši Srbije ostvarili su veliki uspeh, pošto su proteklog vikenda odbranili titulu šampiona Evrope. U Debrecinu, Dejan Majstorović, Dušan Domović Bulut, Danilo Mijatović i Marko Savić stigli su do trofeja bez ijednog poraza, a po povratku u Srbiju, upriličen je prijem u “Kući košarke” za zlatne momke.

Selekcija Srbije godinama unazad niže uspehe, a naredne sezone očekuju nas i Olimpijske igre. Srpski basketaši su gotovo sigurno obezbedili plasman u Tokio, ali se čeka zvanična potvrda, koja će biti objavljena 1. septembra.

Prijemu u “Kući košarke” prisustvovao je i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, Igor Rakočević, koji je istakao da je oduševljen svime što naši basketaše rade na terenu, ali i van njega.

“Ponovo sam bio na licu mesta i opet sam bio oduševljen načinom na koji ste se borili, igrali i ponašali, predstavili ste našu zemlju u najboljem svetlu. Mi ćemo se, kao Savez, i dalje trudizi da vam obezbedimo najbolje uslove i nadam se da ćemo se i ubuduće radovati vašim uspesima, a pre svega se nadamo medalji sa Olimpijskih igara”, rekao je Rakočević.

Dejan Majstorović, reprezentativac Srbije i jedan od najboljih svetskih basketaša, proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Evropskog šampionata, a po povratku u Beograd istakao je da je velika podrška koju su imali u Debrecinu bila glavni motiv da ponovo donesu zlatne medalje.

“Kompletan utisak sa prvenstva je izvanredan. Najdraže mi je što nas je na Evropskom prvenstvu bodrilo dosta naših ljudi, što nam je bio dodatni motiv da odbranimo titulu”, završio je Majstorović.