Montreal masters: Četiri srpska tima u konkurenciji za prvog šampiona

0
Foto: Fiba3x3

Kanadski grad Montreal prvi put će 7. i 8. septembra biti domaćin masters turnira. Za prvu titulu Montreala igraće i četiri srpske ekipe- Novi Sad, Liman, Zemun i Ralja Intergalactic.

Prvoplasirana svetska ekipa, Novi Sad, u Kanadi će igrati u grupi A, zajedno sa Lozanom (8) i Raljom (9). Novosađane će predstavljati šampioni Evrope- Dušan Domović Bulut, Marko Savić i Dejan Majstorović, kao i mađarski reprezentativac Tamaš Ivošev. Susret sa Lozanom zakazan je na otvaranju turnira, od 18:30, dok će sa basketašima Intergalactica igrati od 20:15.

Ralja put Montreala kreće nakon nešto neuspešnijeg dela sezone. Oni će u Kanadi igrati u sastavu Marko Stojanović, Nebojša Kilijan, Miloš Milovanović i Vuk Obradinović, a na turniru će startovati upravo duelom sa Novim Sadom, dok je okršaj sa Lozanom zakazan za 21:40.

Liman u Kanadu dolazi nakon osvajanja domaćeg prvenstva i mastersa u Debrecinu, ali će biti oslabljen zbog povreda, pa će za drugog nosioca na mastersu u Montrealu igrati Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić i Maksim Kovačević. Limanu će u grupi B protivnici biti Šakiai (7) i Sao Paulo (10). Sa litvanskom ekipom igraće od 18:50, dok je okršaj sa Brazilcima na programu od 20:35.

U sastav Zemunaca, nakon povrede na startu sezone, vratiće se Bogdan Dragović, a u Kanadi će igrati i Nebojša Bošković, Nikola Vuković i Lazar Rašić. Zemun je u grupi D, zajedno sa slovenskom ekipom Piran (4), a taj duel je na programu od 19:35, dok će okršajem sa Torontom (12) od 23:05, zatvoriti grupnu fazu.

Pored titule i zvanja prvog šampiona mastersa u Montrealu, timovi će igrati i za novčanu nagradu od 30.000 dolara.