EP2019: Srbija brani titulu, Nemačka i Poljska prvi rivali

0
Foto: FIBA3X3
Manje od 24 sata deli nas od početka petog izdanja Evropskog prvenstva u basketu 3×3, na kojem će reprezentacija Srbije braniti zlato osvojeno prošle godine u Bukureštu.
Jedna od najtrofejnijih selekcija imaće priliku da odbrani naslov šampiona kontinenta i posle Svetskog prvenstva na kojem je prvi put ostala bez medalje, vrati na pobednički kolosek.  Naši momci takmičenje u  Debrecinu počeće u Grupi A, gde će im rivali biti basketaši Nemačke i Poljske.
Кao i uvek, Srbija važi za najvećeg favorita, a i ovog puta biće predvođena jednim od najboljih svetskih basketaša  Dušanom Domovićem Bulutom. Uz njega će biti i saigrači iz Novog Sada, Marko Savić i Dejan Majstorović, kao i član Avaija – Danilo Mijatović. O individualnom kvalitetu srspkih igrača ne treba puno trošiti reči. Posle dosta vremena, Dušan Bulut se ne nalazi na poziciji broj jedan FIBA rang liste najboljih igrača, pretekao ga je Кarlis Lasmanis, ali su partije koje pruža na terenu dovoljan znak da je i dalje jedan od najboljih. Na mestu broj pet nalazi se Marko Savić, dok je Dejan Majstorović na osmoj poziciji. Posle pauze, u reprezentaciju se vraća i Danilo Mijatović, koji će zameniti povreqenog Stefana Stojacića. Mijatović se trenutno nalazi na 37. poziciji.
Кada je u pitanju rang lista reprezentacija, Srbija već duže vreme drži prvu poziciju, i to vrlo ubedljivo, te i  u teoriji i u praksi važi za glavnog favorita. Protivnici naše zemlje u grupnoj fazi takmičenja do sada nisu uspevali da osvoje medalje na Evropskom šampionatu, dok se, osim zlata prošle godine, Srbija okitila i srebrnom medaljom 2016. a 2017. je zauzela četvrto mesto.
Raspored mečeva:
Petak:
17:40 Srbija – Nemačka
20:20 Srbija – Poljska