Debrecen masters: Srbija ima četiri predstavnika, Novi Sad brani titulu

0
Foto: FIBA3x3

FIBA3x3 World Tour stigao je do sredine, a ove nedelje očekuje nas sedmi po redu masters. Ovog puta neke od najboljih svetskih ekipa takmičiće se u Debrecinu i boriti za nagradu od 30.000,00 dolara.

Još jedan pokazatelj dominacije srpskih timova na svetskom nivou je i činjenica da  će se u Mađarskoj među 16 ekipa, računajuči i kvalifikacije, naći i čak četiri tima iz Srbije. Titulu šampiona brani ekipa Novog Sada (1), aktuelni svetski šampion. Novosađani će svoje takmičenje početi u Grupi A, kao prvi nosioc, a protivnici će im biti Edmonton (10)  i Gagarin (11). Novosađani su se vratili na pobednički kolosek osvojivši proteklog vikenda Rimini challenger, pa će sada, predvođeni najboljim scetskim absketašem – Dušanom Domovićem Bulutom pokušati da odbrane titulu prvaka u Debrecinu. Pored Buluta, u srpskom timu naći će se i Marko Savić, Tamaš Ivošev i Dejan Majstorović.

Drugi srpski predstavnik, Liman (3) takmičiće se u Grupi C, gde će odmeriti snage sa aameričkim timom Princeton (6) i jendim kvalifikantom. Proteklih nedelja u sastav novosadske ekipe konano se vratio Aleksandar Ratkov, koji je bio na dugoj paauzi zbog povrede, a  pored njega igraće i Stefan Kojić, Maksim Kovačević i Mihailo Vasić. Limanci su protekle nedelje učestvovali na mastersu u Lozani, gde su zaustavljeni u četvrtfinalu, ali nema sumnje da i dalje važe za jedne od najvećih favorita na svetskoj turneji.

Pored njih, boje Srbije u Debrecinu braniće i Vrbas Avai (8), koji će se takmičiti u Grupi B, gde će im protivnici biti domaći basketaši Debrecina, kao i Riga (2). Na poslednjem turniru na kojem su učestvovali, basketaši Vrbasa zauzeli su treće mesto (Xiongan challenger), gde su nastupali u nešto izmenjenom sastavu. Za razliku od Kine, u Mađarskoj će srpski tim nastupati u punom sastavu: Danilo Mijatović, Ivan Popović, Strahinja Stojačić, Marko Branković. 

Poslednji srpski predstavnik je Armagedon iz Smederevske Palanke, koji će preko kvalifikacija pokušati da se domogne grupne faze. Relativno nova eki0pa na bbasketaškoj mapi prikazala je sjajne partije na domaćim terenima, te sada sledi velika provera za njih. Protivnicni u kvalifikacionoj grupi biće im ekipe Jeddah i Lozana (14). Palančani će nastupati u punom sastavu: Jovan Antić, Darko Rnić, Milan Milošević i Edin Vesković.

Raspored utakmica: 

Utorak: 

11:10 Jeddah – Armageddon

11:50 Lozana – Armageddon

12:45 Novi Sad – Edmonton

13:05 Riga – Avai

13:30 Liman – Princeton

14:25 Novi Sad – Gagarin 

15:25 Liman – kvalifikant

16:30 Avai – Debrecen