Čačak: Liman osvajač poslednjeg turnira u sezoni

0
Foto:3x3serbia

Basketaši Limana na svom prvom turniru u RODA prvenstvu Srbije u ovoj sezoni trijumfovali su u Čačku i time obezbedili plasman u veliko finale državnog prvenstva koje će se 17. avgusta održati u Novom Sadu. U Čačku, Limanci su maksimalnim učinkom stigli do titule, a u finalu su savladali reprezentaciju Kine U23 sa 21:11.

Reprezetativci Kine iznenadili su Liman i već u uvodnim minutima poveli sa 5:0. Seriju je prekinuo Kovačević, pogotkom ispod koša. I dok je Liman pokušavao da se priključi akcijama iz reketa, Kina je bila bez greške sa distance. Dvojkom Stojačića, Novosadski tim je preuzeo vođstvo, 7:6, a Kovačević ispod koša nije grešio, pa je Liman stigao i do 9:7. Limanci su u nastavku igrali znatno bolje u napadu, što se odrazilo na rezultat i prednost od šest poena. Akcijama u reketu i sve čvršćom odbranom bili su na korak do trijumfa. Basketaši reprezentacije Kine su u drugoj polovini duela nizali greške, a stao je i šut sa distance, što je Liman kažnjavao akcijama Kovačevića i Yana ispod koša. Dvojkom Stojačića iz velike udaljenosti finale je rešeno rezultatom 21:11.

Liman: Maksim Kovačević, Peng Yan, Filip Kaluđerović, Stefan Stojačić

Titulu u kadetskoj konkurenciji osvojili su basketaši ekipe Cipiripi, koji su u finalu savladali tim Palkis klinci sa 21:15. Cipiripi je protiv Palkisa trijumfovao i u grupi rezultatom 15:13, zatim su bili bolji od ekipe Sibirci sa 15:11 i u polufinalu su savladali Sparse rezultatom 18:17. Palkis je pak do finala ostvario dve pobede i poraz. Nakon startnog poraza od potonjeg šampiona, bili su bolji od Sibiraca sa 15:8, i u duelu za finale su savladali Ciglare rezultatom 13:10.