Nikola Vuković posle titule u Beogradu: Ovo je naš grad!

0
Nikola Vuković foto: FIBA3x3

Ovog vikenda na terenu ispred “Štark” arene održan je prvi čelendžer u Beogradu, pod pokroviteljstvom FIBA3x3, a da istorijski momenat bude još lepši pobrinuli su se basketaši Zemuna, koji su došli do nove titule.

Pred domaćom publikom, koja ih je bodrila tokom čitavog turnira, Zemunci su uspeli da savladaju aktuelnog svetskog šampiona, Novi Sad, i domognu se trofeja. Težak put bio je pred igračima Zemuna, koji su do velikog finala stigli preko kvalifikacija. U samo dva dana odigrali su sedam utakmica i ostvarili pet pobeda, uz dva poraza, što je bilo dovoljno za naslov beogradskog šampionata.

Basketaš šampionske ekipe, Nikola Vuković, rekao je da je ovo bila sjajna prilika da pokažu da je Beograd njihov grad.

“Prvog dana smo dobro krenuli, ali smo izgubili drugu utakmicu i onda prošli dalje zahvaljujući većem broju postignutih poena. Uspeli smo da pobedimo Amsterdam u grupi, trojkom Rašića, da bismo ponovo izgubili drugu utakmicu protiv Lozane i bilo je pitanje da li ćemo uopšte proči grupnu fazu. Na sreću, Lozana je pobedila i Amsterdam, te smo drugog dana došli da pokažemo da je ovo naš grad i da se prikažemo u najboljem svetlu. Mislim da smo to i uradili i zahvalio bih se publici, koja je došla da nas bodri”, rekao je Vuković.

Dobar start sezone krunisan je titulom pred domaćom publikom, a triplom krunom u okviru Prvenstva Srbije, Zemunci su najavili da će ovo biti njihova sezona, uprkos novom izostanku jednog od najboljih svetskih basketaša, Bogdana Dragovića.

“Ova sezona je dobro krenula za nas, osvojili smo tri domaća turnira, onda i čelendžer u Mongoliji, bili smo drugi u Kini i sada smo došli do trofeja u Beogradu. Na početku sezone nam se povredio (Bogdan) Dragović i to je jedan veliki hendikep za nas, on je naš najbolji igrač. Ni Dugi (Marko Dugošija) danas nije bio sa nama, ali mislim da smo i pored toga pokazali da smo pravi tim”, smatra Vuković.

Basketaši Zemuna nemaju vremena za odmor, već narednog vikenda ih očekuje masters u Saskatunu.

“To je naš prvi masters u ovoj sezoni, igraćemo u istom sastavu i nadam se najboljem rezultatu”, završio je Vuković.