Belgrade challenger: Zemun posle preokreta do polufinala!

0

Basketaši Zemuna plasirali su se u polufinale challenger-a u Beogradu, pošto su u četvrtfinalnom duelu, nakon velike borbe, pobedili domaću ekipu Olimp rezultatom 13:10.

Već u prvom napadu Olimp je stigao do vođstva i to sjajnim prodorom i zakucavanjem Trajkovića. Sjajnu odbranu pružili su Beograđani od samog početka, ali je put do koša našao Vuković, koji se sjajno snalazio pod košem. Do 7:4 za Olimp doveo je Petrović, koji je pogodio sa poludistance, ali je uzvratio Zemun ponovo preko Vukovića, koji je snažno zakucao preko Vujovića, na oduševljenje mnogobrojne publike (7:6). Sjajnu igru prikazale su obe ekipe, vodila se borba za svaku loptu, te je sredinom meča rezultat bio izjednačen 8:8.

Veliku borbu pod košem vodili su Vuković i Vujović, da bi Beograđani upravo preko Vujovića došli do nove minimalne prednosti. Uspeo je Rašić da preseče pas Olimpa, doda loptu do Boškovića, koji se odlučno snašao pod košem i poentirao za 9:9. Ušli su Zemunci u problem sa faulovima, a priliku sa linije penala propustio je Petrović. Do prvog vođstva Zemunci su stigli preko Boškovića, a prednost je potvrdio Vuković (11:9). Samo minut do kraja utakmice ostao je kada je Trajković ostao sam van linije 6,75 ali nije bio precizan. Još jedan neiskorišćen napad imali su domaći igrači, što su nekadašnji svetski šampioni umeli da iskoriste i preko Vukovića dođu do 12:10. Konačan rezultat postavio je  Bošković koji je polaganjem doneo 13:10 i plasman u polufinale.

U narednoj rundi, Zemun će odmeriti snage sa boljim iz duela Avai i Rige.