Dominacija Novog Sada u Meksiko Sitiju: Druga masters titula za svetskog šampiona

0
Novi Sad foto: FIBA3X3

Serija pobeda na masters turnirima se nastavlja! Basketaši Novog Sada ponovo su prikazali sjajnu igru i u velikom finalu Meksiko Sitija ostvarili ubedljivu pobedu protiv ekipe NY Harlem 21:11.

Novosađanima je ovo prva titula u Meksiku, a do nje ju je predvodio najbolji basketaš sveta, Dušan Domović Bulut, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Od prvog minuta finalne utakmice aktuelni svetski šampion je nametnuo svoj ritam i poenima Ivoševa i Buluta poveo sa 5:1. Vrlo disciplinovano su igrali u odbrani, te su njihovi protivnici do sledećeg poena došli tek posle gotovo tri minuta igre, kada su bili precizni sa distance. Utakmica je obilovala sjajnim potezima, te je posle zakucavanja Ivoševa, Majstorović ostao sam na liniji 6,75 i pogodio za velikih 12:3. Njihovu seriju prekinuli su basketaši Harlema pogotkom sa distance, ali samo na kratko.

Dušan Doković Bulut foto: FIBA3X3

Ponovo su se razigrali Majstorović i Bulut, koji su vezali tri poena i “odlepili” svoju ekipu na +8.  Tačku na sjajnu partiju i više nego siguran trijumf stavio je Ivošev, pogotkom za dva poena, i doneo konačnih 21:11.

Najefikasniji u redovima svetskog šampiona bio je upravo Tamaš  Ivošev, koji je postigao sedam poena, pratio ga je Dušan Domović Bulut sa jednim manje, dok je Dejan Majstorović ubacio pet, a Marko Savić četiri.

Naredni turnir basketaše Novog Sada očekuje već ovog vikenda, kada će igrati na čelendžeru u Beogradu.