Armagedonov het trik u RODA prvenstvu

0

Trijumfom u Banatskim Karlovcima, ekipa Armagedona vezala je tri osvojena turnira u tri dana, po čemu je jedinstvena u RODA prvenstvu Srbije. Nakon slavlja u Lazarevcu i Novom Sadu, basketaši Armagedona bili su najbolji i u Banatskim Karlovcima.

Nakon turnira u Karlovcima, basketaš Armagedona, Jovan Antić, istakao je da je njegova ekipa ovog vikenda igrala džentlmenski.

Šta reći, verovali smo u svaki poen, u svaki napad. Neopisivo je, došli smo do trenutka koji nas podiže pred sam čelendžer. Pobedama u Lazarevcu smo nagovestili da će vikend biti paklen. Imajući u vidu da je turnirsko takmičenje jedno od najtežih vidova takmičenja, da svako može svakoga da pobedi, bili smo oprezni i nismo želeli nikoga da potcenimo… Džentlmenski do kraja“.

U okršaju za trofej turnira B kategorije, koji je u nedelju održan po prvi put u Banatskim Karlovcima, Armagedon je za novčanu nagradu od 100.000 dinara savladao ekipu Olimpa rezultatom 21:20. U grupnoj fazu, tim iz Smederevske Palanke bio je ubedljiv u duelu sa ekipom Kombi prevoz (22:10), dok su protiv Telepa trijumfovali sa 21:17, a duel sa ekipom Srbija U18 1 dobili su službenim rezultatom. U četvrtfinalu, sa 22:15 savladali su tim Iva štampa, a zatim su usledila i dva neizvesna duela, najpre u polufinalu sa timom Brox (17:16), a zatim i u finalu protiv Olimpa (21:20).

Armagedon je relativno nova ekipa na srpskoj basketaškoj sceni, ali sa iskusnim igračima. Ovog vikenda bili su bolji od ozbiljne ekipe Olimpa i Broxa.

Možda se najveća borba očekivala u Novom Sadu, ali verujte da su turniri podjednake snaga, a i svi znamo gde se igra najbolji basket, u Srbiji. Što se tiče organizacije čestitam svima. Pogotovu fleksibilnosti u Karlovcima. Novi Sad kao prestonica 3×3 basketa, kao i uvek na nivou. Što se tiče Olimpa, čestitam im na uspesima koje su ostvarili na inostranim takmičenjima, pokazali su klasu, kao i u finalu u Karlovcima. Brox uvek ozbiljan i nezgodan. Poštujemo sve naše protivnike i hvala im na fer i korektnoj borbi. ARMAGEDDON 3X3 SERBIA učestvuje u ovom takmičenju kao klub koji se afirmiše i zato postoji“, naglasio je na kraju Antić.

Armagedon je na turniru u Banatskim Karlovcima igrao sa jednom izmenom u sastavu, Darka Rnića je zamenio Dušan Samardžić, uz standardne Jovan Antić, Milan Milošević i Edin Vesković.

Olimp je u grupnoj fazi turnira u Karlovcima startovao ubedljivom pobedom nad ekipom Sport cafe plus rezultatom 21:7, zatim je usledio neizvestan poraz od Gajbe piva sa 21:19 i još jedna pobeda protiv Iva štampa (21:14). U prvoj eliminacionoj rundi bili su bolji od Telepa sa 21:19, a zatim u polufinalu upisali još jednu sigurnu pobedu rezultatom 21:12 protiv Mašinca. I Olimp je na ovom turniru igrao u promenljivom sastavu, Nikolu Vujovića zamenio je Aleksa Raičević, a ostatak tima činilu su Dragan Bjelica, Marko Petrović i Vladimir Trajković.