Utisci posle Lapova i Dimitrovgrada: Vesković i Milanović zadovoljni izdanjima svojih ekipa

0
RODA Prvenstvo Srbije
Foto: 3x3 serbia

Proteklog vikenda održana su još dva turnira u okviru RODA 3×3 prvenstva Srbije, a domaćini su bili Lapovo i Dimitrovgrad. Do prve titule došla je ekipa Čukarice, dok su basketaši Tropa de Elite došli do drugog pehara ove sezone.

Čukarica je u finalu Lapova savladala ekipu KGB Pink taxi, a Alen Vesković istakao je da je zadovoqan izdanjem svoje ekipe.

Organizacija turnira je bila na zavidnom nivou, sve ekipe su bile veoma dobre i bila je to prava sportska manifestacija. Suđenje je bilo dobro, a što se tiče moje ekipe, zadovoljan sam kako smo igrali, a za nastavak sezone ćemo da igramo dalje i dajemo sve od sebe na turnirima“, rekao je Vesković.

Već narednog dana održan je turnir u Dimitrovgradu, prvi put pod FIBA državnim prvenstvom, a Tropa de Elite je, posle Leskovca, trijumovala i u Dimitrovgradu. Milan Milanović posebno je naglasio da i ovaj trofej posvećuju svom drugu i nekadašnjem saigraču, Ivanu Jovanoviću, koji je, nažalost, izgubio bitku sa opakom bolešću.

Turnir je bio odlično organizovan, pohvalio bih organizatore, opštinu Dimitrovgrad i publiku koja je došla u velikom broju. Konkurencija je bila veoma jaka, sve ekipe igraju na visokom nivou. Od početka turnira smo krenuli veoma dobro, iako je sistem turnira bio veoma naporan, mi smo iz meča u meč igrali sve bolje i na kraju ostvarili cilj, ulazak u finale. Finale je bilo veoma neizvesno, ali smo na kraju u uzbudljivoj završnici došli do nove titule. Što se tiče igre ekipe, generalno sam zadovoljan, mnoge stvari smo popravili od početka sezone i nadam se da ćemo nastaviti da podižemo formu. Što se tiče plana za nastavak sezone, trudimo se da igramo što više turnira i da postignemo što bolji plasman na finalnom turniru. Naravno, i ovu titulu posvećujemo našem preminulom drugu i kapitenu Ici Jovanoviću”, rekao je Milanović.