Haining: Srpski derbi i titula pripali Limanu

0

Basketaši Limana pobedili su Zemun sa 18:14 u finalu Haining čelendžera i tako došli do nove titule ove sezone.

Limanci su se revanširali Zemuncima za poraz u Mongoliji, a do pobede su ih predvodili Mihailo Vasić i Stefan Kojić.

Ekipa Limana sjajno je otvorila utakmicu i sa dve vezane dvoje Kojića povela sa 5:1. Uzvratio je Rašić na isti način, sjajno ga je služio šut za dva poena na ovom meču, te je Zemun prešao u vođstvo 6:5. Potpuno izjednačenu igru prikazale su obe ekipe, vodila se velika borba, te je rezultat nakon prvih pet minuta bio izjednačen 8:8.

Nastavio je Rašić da rešeta i pogodio još jednu dvojku, ali je Liman preko Vasića koji je bio nepogrešiv na liniji penala stigao do prednosti od 13:10. Od tog momenta Novosađani nisu ispustili prednost, koja je dodatno učvršćena dvojkom Stojačića. Do samog kraja uspeo je Vuković da unese malo neizvesnoti pogotkom sa distance, ali vremena nije bilo za preokret, te je Liman slavio sa 18:14.

Obe ekipe igrale su bez nekih standardnih igrača, nije bilo Aleksandra Ratkova, kojeg je menjao Maksim Kovačević, dok Zemun nije mogao da računa na Bogdana Dragovića i Nebojšu Boškovića, te se u timu našao Stefan Nikolić.

i Najefikasniji u redovima novosadskog tima bili su Stefan Kojić i Mihailo Vasić, koji su postogli po šest poena, Stefan Stojačić dodao je četiri, a Maksim Kovačević dva poena.

Sa druge strane, u ekipi Zemun istakao se Lazar Rašić sa osam poena, Nikola Vuković dodao je pet, a Marko Dugošija jedan poen.

Samim plasmanom u finale obe ekipe obezbedile su učešće na mastersu u Montrelalu, koji će se održati od 7. do 8. septembra.