Avai i Brox ubedljivi na turnirima u regionu, Ivan Popović MVP

0
Foto: fiba3x3

Basketaši ekipe Vrbas Avai osvojili su turnir u okviru Rumunskog prvenstva, Superbet Cluj Stretball. Avai je ovim trijumfom potvrdio svoje mesto u završnici rumunskog prvenstva, čiji će se šampion plasirati na masters u Debrecinu. Takođe, priznanje najboljeg basketaša turnira, pripalo je basketašu Vrbasa, Ivanu Popović. Seriju dobrih rezultata nastavila je i ekipa Broxa, koja je do prvog mesta stigla na turniru Mile Mitrić MIKA, u Šipovu.

U prvom kolu turnira u Klužu, Avai je zabeležio službenu pobedu. Sa 21:13 savladali su Universitatea Cluj, zatim su bili ubedljivi i protiv ekipe Sportul Studentesc rezultatom 21:10. Identičnim rezultatom u četvrtfinalu su savladali BC CSU Sibiu Elite. Bili su ubedljivi i u polufinalu protiv U-BT Cluj rezultatom 21:11, a finale su dobili sa 22:12 protiv ekipe CSU Pitesti.

Avai je u Rumuniji igrao u sastavu: Ivan Popović, Dušan Opačić, Filip Simić, Marko Branković

Brox je na startu turnira savladao RS Silikon sa 18:11, zatim su takođe u grupnoj fazi bili bolji i od ekipe Onfire rezultatom 22:12. Za prvo mesto u grupi A savladali su tim Džuniori sa 22:13, a zatim u eliminacionoj fazi redom bili bolji od Pekara “MG-TIM” (21:17), XXX Sarajevo (14:11) i u meču za titulu su savladali Sport Caffe rezultatom 20:16.

Brox: Nemanja Drašković, Dušan Milošević, Lazar Popović, Nikola Perković