Beograd: Armageddonu titula i slot za challenger

0

Titulu na turniru RODA 3×3 prvenstva Srbije na Kalamegdanu osvojili su basketaši Armageddona. Oni su u borbi za titulu i slot za challenger u Beogradu savladali tim Ecos Romari sa 21:19.

Početak finala bio je neizvestan. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, na poene Palavre odgovarao je Milošević. Prvu prednost od dva poena imali su igrači Armageddona nakon još jedne dvojke Miloševića, dok je Ecos preko Mustafice držao egal. Poenima iz reketa, sredinom okršaja bilo je nerešeno, a novi plus za Armageddon vratio je Milošević, 13:10. Pokušao je Ecos preko Križanovića sa distance, ali za 13:13 precizan je bio Palavra. Milošević, a zatim i Antić vodili su tim iz Smederevske Palanke do 17:13, a zatim i 19:14.

Zaostatak su smanjili Palavra i Mustafica, a za -2 usledilo je zakucavanje Palavre. Prišao je Ecos i na -1, zatim i promašio za dva, a u poslednjim sekundama Aemageddon je trijumfovao pogotkom sa penala Miloševića, 21:20.

Titulom u Beogradu ekipa Armageddona obezbedila je slot za čelendžer, koji će se u julu održati ispred Štark arene, kao i finalni turnir prvenstva Srbije.