Novi Sad šampion prvog challengera u Srbiji!

0

Basketaši Novog Sada osvojili su novu titulu ove sezone, pošto su u finalu čeledžera u istoimenom gradu pobedili američku ekipu Harlem sa 21:17.

Novosađani su do titule došli bez ijednog poraza, a predvodio ih je sjajni Dejan Majstorvić, koji je proglašen i najkorisnijim igračem finala. Osim novčane nagrade, pobeda na ovom turniru donela je Bulutu i ekipi i učešće na mastersu u Meksiko Sitiju.

Na samom startu utakmice obe ekipe prikazale su izjednačenu igru, ali su posle tri minuta Novosađani uspeli da dođu do tri poena prednosti (8:5). Amerikanci su stizali do lakih poena pod košem, ali je njihov nalet prekinuo Bulut koji je bio precizan posle solo prodora. Najbolji basketaš sveta našao se na liniji penala sredinom meča, bio je precizan i dodatno povećao prednost svoje ekipe.

Sjajni u napadu, ali odbrana Novog Sada nije najbolje funkcionisala, što je američki tim koristio i ponovo se približio na dva poena zaostatka samo tri minuta do kraja. Pokušao je Majstorović šutem sa distance i to dva puta da reši pitanje pobednika, ali mu to nije pošlo za rukom. Ipak, već u sledećem napadu, priliku je iskoristio Ivošev koji je pogodio iz ugla za konačnih 21:17 i titulu u Novom Sadu.

Iza Harlema našla se još jedna novosadska ekipa, Liman, dok su basketaši Zemuna završili na četvrtoj poziciji.