Nezaustavljivi Zemun: Nova titula u prvenstvu Srbije

0
Nikola Vuković foto: 3x3Serbia

Basketaši Zemuna došli su do nove, treće uzastopne, titule u RODA državnom šrvenstvu, pošto su na turniru u Kragujevcu osvojili prvo mesto i ušli u istoriju srpskog basketa kao jedina ekipa koja je osvojila tri turnira za redom.

U reprizi turnira u Kladovu, Zemunci su slavili protiv Ralje Intergalactic sa 21:11 i osim novčane nagrade, osvojili i slot za challenger koji će se održati u Novom Sadu.

Zemunci su na samom startu poveli sa 3:0, a Rašić je propustio priliku da sa linije penala poveća prednost svoje ekipe. Basketaši Ralje su već posle tri minuta došli do sedmog faula, a Vuković je sa dva slobodna bacanja odveo Zemun na 6:0. Sjajnu odbranu prikazali su Zemunci, pa je Ralja do prvog poena došla tek posle skoro četiri minuta igre, a precizan je bio Milovanović.

Proradio je šut Rašića pa je novim pogotkom sa distance učvrstio prednost svetskog šampiona iz 2017. godine. Vuković se odlično snalazio pod košem, što je iskoristio Rašić i sjajnim pasom pronašao centra koji je poentirao za velikih 17:3. Uspeli su basketaši Ralje da konsoliduju svoju igru i smanje zaostatak, Stojanović je bio precizan na liniji penala i smanjio na 6:18. Nešto manje od jednog minuta do kraja ostalo je kada je Dugošija pogodio pod košem za konačnih 21:11.

Zemun: Marko Dugošija, Lazar Rašić, Nikola Vuković, Bogdan Dragović.

Ralja Intergalactic: Nebojša Kilijan Marko Stojanović, Vaso Aleksić, Miloš Milovanović.