Širi se 3×3 kultura: Džeda domaćin novog mastersa

0
Foto: FIBA 3X3

Drugi najveći grad u Saudijskoj Arabiji, Džeda, biće domaćin FIBA3x3 turnira u okviru World Tour-a, koji će se održati od 18. do 19. oktobra ove godine.

FIBA i Košarkaški savez Saudijske Arabije sklopili su višegodišnji dogovor o saradnji, kako bi vrhunski događaj stigao u najveći grad u toj zemlji.

“Sve više i više zemalja je otvoreno da ugosti basket 3×3 i mi smo presrećni jer ćemo naš sport dovesti i u Saudijsku Arabiju. To pokazujr koliko je 3×3 postao vrliki sport i koliko je World Tour napredovao u proteklih osam godina” – rekao je direktor FIBA 3×3 Aleks Sančez.

Od svog debija 2012. godine, 3×3 World Tour je porastao na šest na 12 turnira i postao takmičenje koje traje gotovo cele godine, počevši od aprila, pa kulminirajući velikim finaom u Japanu.

“Ovo će staviti Saudijsku Arabiju u središte velikog dešavanja, uz ugošćavanje jednog od najvećih 3×3 turnira. Mi ćemo blisko sarađivati sa predstavnicima FIBA i Saudijsko-arapskim olimpijskim komitetom, želimo da stvorimo najbolje okruženje za promociju 3×3 sporta i razvijemo kvalifikovane i konkurentne igrače u našoj zemlji” – rekao je predsednik SAudijske košarkaške federacije Abdulrahman Abdulaziz Almussad.