Lazar Rašić: Verujem da možemo da odigramo iznad očekivanja

0
zemun-marko dugošija
Zemu i Dugošija postali su šampioni sveta 2017. godine (Foto: FIBA 3x3)

Za samo pet dana očekuje nas početak finalnog turnira FIBA3x3 World Tour-a na kojem će basketaši Zemuna imati priliku da brane titulu svetskog šampiona osvojenu prošle godine.

Tokom sezone basketaši iz Zemuna učestvovali su na devet čelendžera (Edmonton, Šangaj, GoYang, Penang, Moskva, Hang Zhou, Vieques, Bukurešt, Šangaj), da bi usledili turniri svetske serije.

Posle petog mesta na mastersu u Saskatunu, Zemunci su učestvovali i u Japanu, gde su zauzeli četvrtu poziciju, a taj turnir obeležio je i povratak Bogana Dragovića posle pauze zbog povrede. Turnir u Lozani doneo je aktuelnim svetskim šampionima peto mesto, a Penang i najlošiji ovosezonski skor – osmo mesto.

Kapiten ekipe Zemuna, Lazar Rašić, rekao je da on i njegovi saigrači nisu zadovoljni učinjenim u dosadašnjem delu sezone, ali i istakao da veruje da sve probleme mogu prevazići i finalni turnir odigrati iznad svih očekivanja.

Iskren da budem, očekivali smo mnogo više od ove sezone, međutim povrede Bogdana i sada Marka su nas totalno poremetile i samim tim nismo zadovoljni dosadašnjim delom sezone. Ipak, u Peking idemo kao aktuelni šampioni i na konto toga imamo pravo da se nadamo da možemo ponovo do trona”, rekao je Rašić.

Foto: Zemun 3×3

Odbranu titule basketaši Zemuna počeće iz Grupe C, u kojoj će odmeriti snage sa ekipama Rige i Gagarina, koje se trenutno nalaze na trećoj, odnosno 11. poziciji FIBA rang liste najboljih timova.

Grupa nam je teška, to su vrlo slične ekipe, obe fizički perfektne i imaju sličan stil igre, ali bih ipak blagu prednost dao ekipi Rige, pre svega zbog iskustva. Kao glavnog favorita za osvajanje titule vidim neki srpski tim svakako”, kaže Rašić.

Sezonu Zemuna obeležile su i povrede. Posle Bogdana Dragovića, koji je povredio desno koleno i pauzirao prvi deo sezone, sada je Marko Dugošija povređen, pa će Zemunci na završnom turniru igrati u nešto izmenjenom sastavu.

Marko će nam sigurno mnogo faliti, njegova energija je nešto što pokreće celu našu ekipu i daje nam snagu u kritičnim momentima. Sada je na nama da ga odmenimo i da nadomestimo njegovo odsustvo. Verujem da ovaj sastav u kom smo sada može da prevaziđe sve probleme i odigra iznad svih očekivanja”, završio je Rašić.