Srbija preko Mađarske do polufinala Evropskog prvenstva

0
Foto: FUBA 3X3

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, koje se održava u Bukureštu, pošto je u četvrtfinalu pobedila Mađarsku rezultatom 19:10.

Srpsku selekciju do pobede je predvodio Dejan Majstorović, koji je upisao osam poena, Marko Savić je dodao šest, Dušan Domović Bulut četiri, a Marko Ždero jedan.

Odličnu odbranu prikazale su obe ekipe, pa smo posle početnog poena Ivoševa, na naredni čekali gotovo dva minuta. Seriju promašaja prekinuo je Savić, a priliku da preokrenu rezultat propustili su upravo Savić i Bulut, koji nisu bili precizni na liniji penala. Usledila je serija poena srpskih basketaša od 5:0, pogađali su Majstorović i Savić i tako doneli prednost od 6:1. Uspeli su Mađari da konsoliduju svoju igru, te je Horvat bio precizan sa linije 6,75 i smanjio zaostatak na četiri poena.

Foto: FIBA 3X3

Na isti način uzvratio je Savić, da bi obe ekipe ušle u problem sa faulovima, što je značilo da će i jedni i drugi često na liniju penala. Polovičnog uspeha bili su basketaši oba tima, ali je Srbija to nadoknadila poenima pod košem. Uz novi Majstorovićev poen sa poludistance pitanje pobednika je praktično rešeno, što je potvrdio i Bulut preciznim slobodnim bacanjem. Konačan rezultat 10:10 postavio je Majstorović pogotkom na asistenciju Buluta.

Protivnik reprezentacije Srbije u polufinalu biće pobednik duela između Rusije i Francuske.