Četiri srpska tima u Ventspilsu

0
Foto: 3x3serbia

Ovog vikenda u letonskom gradu Ventspils održaće se 17. po redu challenger, na kojem će nastupati četiri srpske ekipe. Među 16 timova našli su se i Novi Sad AlWahda, Ralja Intergalactic, Olimp Beograd i Novi Beograd Džakovi.

Osim novčane nagrade, Ventspils svojim finalistima donosi i slot za učešće na mastersu u Lozani, koji je zakazan za 24. i 25. avgust.

Svoje takmičenje u Letoniji, ekipa Džakova započesće iz kvalifikacija, gde će se sastati sa basketašima Pitera i Grizinkalns. Džakovi će nastupati u standardnom sastavu, te ćemo biti u prilici da gledamo Mladena Simeunovića, Dušana Miloševića, Nemanju Draškovića  Nikolu Perkovića.

Već u grupnoj fazi gledaćemo srpski derbi, pošto će se u okviru grupe C sastati Ralja i Olimp, ali će se pre toga obe ekipe boriti protiv kvalifikanta, možda baš Džakova. Olimp će na ovom turniru igrati u nešto izmenjenom sastavu, Lazar Popović će zameniti Nebojšu Boškovića, uz standarne Dušana Popovića, Dragana Bjelicu i Ivana Popovića.  Sa druge strane, u ekipi Ralje, Nebojšu Kilijana menjaće Marko Stojanović, a uz njega će biti Nikola Vujović, Petar Perunović i Vaso Aleksić.

Nakon četiri vezane titule na domaćim i inostranim turnirima, basketaši Novog Sada nalaze u odličnoj formi. Svoje takmičenje na ovom challenger-u započeće u grupi A, a prvi protivnik biće im Kaunas. U drugom kolu grupne faze, Novosađani će se sastati sa Marupe LSA. Za Novi Sad nastupaće: Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović,Marko Savić i Marko Ždero.

Turnir startuje u subotu, a sve izveštaje sa mečeva naših timova naći ćete na našem sajtu.