Reprezentacija Srbije započinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

0
Reprezentacija Srbije u basketu 3x3
(Foto: facebook.com/3x3Serbia)

Rumunija je ovog vikenda domaćin kvalifikacionog turnira za predstojeće Evropsko prvenstvo, a među reprezentacijama koje će učestvovati nalazi se i selekcija Srbije.

Za našu reprezentaciju nastupiće Dušan Domović-Bulut, Marko Ždero, Dejan Majstorović i Marko Savić. U grupi A naši momci će se sastati sa reprezentacijama Litvanije i Gruzije, a osim njih, u Rumuniji će se takmičiti i Poljska, domaćin Rumunija, Hrvatska, Nemačka, Španija, Bosna i Hercegovina, Irska, Azerbejdžan, Švedska i Irska.

Prvi meč naši momci igraće 30. juna sa početkom od 17:25 časova i to protiv Litvanaca koji su deveti nosioci, dok je okršaj protiv osmog nosioca, Gruzije, zakazan za 20:45 istog dana. Sve reprezentacije podeljene su u četiri grupe, a propozicije su takve da svaka ekipa igra sa svakom, a po dve prvoplasirane iz svake grupe idu u četvrtfinale. Polufinalisti direktno obezbeđuju i učešće na Evropskom šampionatu.

Podsetimo, Evropsko prvenstvo održaće se od 14. do 16. septembra ove godine, a to je jedini pehar koji nedostaje basketašima Srbije.