SP2018: Srbija u finalu, Majstorović heroj!

0
Foto: FIBA3X3

Dvostruki branioc titule svetskog prvaka, reprezentacija Srbije, plasirala se u finale Svetskog prvenstva! U polufinalnom meču naša selekcija je, nakon velikog preokreta, savladala reprezentaciju Poljske rezultatom 21:19, a utakmicu je rešio Dejan Majstorović pogotkom sa distance uz zvuk sirene!

Poljaci su odlično otvorili utakmicu i vrlo brzo poveli sa 3:0. Njihovu mini-seriju prekinuo je Savić pogotkom sa poludistance, ali je Sroka bio precizan da distance, te je prednost Poljske reprezentacije ponovo iznosila tri poena (5:2). Stojačića je u igri zamenio Majstorović, koji je vezao četiri poena i tako držao svoju ekipu u igri. Do sredine utakmice, naša selekcija je popravila igru u napadu i preko Buluta i Savića stigla do minus tri poena, ali i ušla u problem sa faulovima, koje je do tada napravila četiri.

Nakon sjajne odbrane nad Hiksom, Bulut je vezao još dva poena, a Savić je pogotkom sa niskog posta doneo i rezultatsko izjednačenje (13:13). Pawlowski je nakon loše reakcije naše odbrane pogodio za novo vođstvo, ali je ponovo Bulut nastavio da igra u sjajnom ritmu i bio precizan sa distance i doneo vođstvo selekciji Srbije (15:14). To nije dugo trajalo, Poljaci su sa mini-serijom od 3:0 ponovo prebacili prednost na svoju stranu, a dodatni problem za Srbe bio je i bonus koji su ostvarili. Nakon tehničke greške za Poljake, Bulut je bio precizan sa linije penala, pa je rezultat glasio 18:19 samo 01:50 pre kraja meča. Solo prodorom i pogotkom Bulut donosi izjednačenje, a fantastičnim pogotkom sa distance Majstorović je uz zvuk sirene doneo Srbiji 21.poen vredan plasmana u finale Svetskog prvenstva!

Srbija: Dušan Domović-Bulut 9p, Dejan Majstorović 6p, Stefan Stojačić 1p, Marko Savić 5p

U finalnom meču, koji je zakaz za 15:00 časova po našem vremenu, reprezentacija Srbije će se sastati sa boljim iz drugog polufinala koje će se igrati između Slovenije i Holandije.