Liman najbolji u kvalifikacijama Limasola, Ratkov: Imali smo jedan cilj, prvo mesto

0
Foto: Liman 3x3 TeslaVoda

Kvalifikacioni turnir OPAP Limassol 3on3, koji vodi na čelendžer u Limasolu, koji je na programu sledećeg vikenda, osvojila je ekipa Limana. Srpski tim je u finalu savladao basketaše iz Rusije, tim Piter sa 22:7. U eliminacionoj fazi su na putu do finala bili bolji najpre od ekipe Versaj sa 16:13, zatim su u četvrtfinalu trijumfovali protiv američkog Team Hoop Culture rezultatom 14:8, a u okršaju za finale su bili bolji od ekipe Paris LCG sa 18:12.

Na Kipru, Liman je igrao u sastavu, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić, Mihailo Vasić i Ognjen Kužeta.

Ratkov je nakon trijumfa istakao: “Zadovoljni smo igrom koju smo prikazali i timskim duhom koji je bio prisutan tokom celog turnira. Organizacija je bila malo slabija, ali bili smo skoncentrisani na samo jedan cilj, a to je prvo mesto i plasman na čelendžer.  Nismo priželjkivali da se sretnemo sa našim ekipama, jer kad igramo u inostranstvu, želja nam je da što više naših ekipa bude u završnici. Planovi su nam da uživamo u moru do čelendžera”, kazao je Aleksandar Ratkov.

Pored Limana, u Limasolu su igrali i Ralja Intergalaktik i Džakovi. Nakon uspešne grupne faze, u kojoj su ostvarili po dve pobede i poraz, Ralja je zaustavljena u osmini finala od ekipe Paris LCG, koja je trijumfovala sa 18:15, dok su Džakovi poraženi u četvrtfinalu rezultatom 17:15 od tima Kolobrzeg 3×3.