Novi Sad i Raška startuju u Kini

0
Basket3x3 - lopta - fiba3x3
Foto: Olimp sport

Ovog vikenda u Kineskom gradu Nanđing održaće se  drugi ovosezonski challenger u basketu 3×3. Kinezi će ugostiti 16 timova koji će se boriti za učešće na Chengdu Mastersu, koji je zakazan za septembar, ali i nagradu od 20 000 dolara.

Među ekipama koje će se boriti na terenu u naredna dva dana, našle su se i dve srpske – Novi Sad Al Wahda i Raška.

Novosađanima ovo neće biti prvo učešće, prošle godine osvojili su šesto mesto, ali ovog puta najavljuju titulu. “Od početka godine imali smo jedan turnir u Rio de Ženeiru u Brazilu, međutim poraženi smo u polufinalu od američke ekipe Princeton, mada nam taj turnir i nije bio prioritet zato što smo ga igrali u pripremnom periodu. Pripremni period nam je sada završen i sa ovim turnirom u Nanđingu počinje sezona. Ove godine konkurencija je jača nego ikad i nadam se da će nas zdravlje poslužiti kako bismo nastavili sa uspesima kao i do sada”, rekao je Marko Savić za Bulut3x3.basketball, dok je njegov saigrač Dejan Majstorović istakao: “Prošle godine smo završili na šestom mestu, na poslednjoj utakmici u grupi povredio se Savić i u četvrtfinalu nas trojica nismo izdržali bez izmene. Sada očekujemo prvo mesto”.

Novi Sad - Al Wahda - challenger - Ninjang - basket3x3
Foto: Youtube printscreen

Sa druge strane, ekipa Raške imaće priliku da prvi put zaigra ove sezone,  a Nikola Budić izrazio je nadu da će njegova ekipa dati sve od sebe i da će uspešno započeti sezonu: “Ovo je prvi naš turnir ove sezone, na kome učestvuju ekipe iz samog vrha. Želimo da pokažemo da možemo da igramo podjednako kvalitetno protiv najjačih ekipa i pokušaćemo da ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Početak je sezone, spremali smo se kvalitetno, nadam se da ćemo to pokazati i na terenu, želim da nas zaobiđu povrede, i nadam se da će ovo biti uspešna sezona za nas”, istakao je Budić.

Raška - basket3x3 - challenger - Ninjang
Foto: Nikola Budić – Instagram

Ekipa Novog Sada Al Wahda nastupiće u istom sastavu: Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, dok će Rašku predstavljati Nikola Budić, Nenad Karanović, Nikola Simić i Stefan Ristić.

Izveštaje sa svih utakmica naših momaka moći ćete da pratite na našem sajtu