Zemunci odlični na startu

0

Basketaši Zemuna na startu sezone zabeležili su dve pobede prvog dana čelenžera u Gojangu, u Južnoj Koreji. U prvo meču bili su bolji od ekipe Descente sa 20:9, dok su meč za plasman u četvrtfinale, protiv Oite rešili nakon sedam minuta igre rezultatom 21:11.

U prvom ovosezonskom duelu, Zemun je dobro startovao, i poenima Vukovića i Pejića stigao do 4:0. Jedina neizvesnost protiv ekipe Descente bila je kada su prišli na 4:3, ali je zatim Vuković nastavio da pogađa, a precizan je bio i Rašić, pa je prednost u korist ekipe iz Zemuna ubrzo iznosila sedam poena, 11:4. Domaća ekipa je tek u finišu došla do novog pogotka i ublažila poraz. Meč su kraju priveli Dugošija i Rašić, pogotkom u poslednjoj sekundi za siguran trijumf.

Zemun 3×3: Rašić 8, Vuković 7, Dugošija 3, Pejić 2

Protiv Japanske ekipe, Oita, Rašić je otvorio meč sa dva pogotka van linije 6,75. Basketaši Oite su odgovarali poenima nakon prodora, dok je Vuković bio dobar ispod koša, pa je prednost Zemuna i dalje bilo na snazi. Tandem Rašić – Vuković je duplirao prednost, 14:7, a zatim su rutinski došli do nove pobede. U strelce se upisao i Dugošija, a poslednji poeni, na tri minuta do kraja, delo su Rašića, za 21:11.

Zemun 3×3: Rašić 14, Vuković 6, Dugošija 1, Pejić

Foto: facebook.com/Master-Team-3×3-ZEMUN