Počinje sezona za Zemun i Beograd

0

Predstojećeg vikenda dve srpske ekipe, Zemun i Beograd očekuje prvi  turnir u sezoni. Oni će 14. i 15. aprila igrati na čelendžeru u Gojangu, u Južnoj Koreji, a obe ekipe imale su promene u sastavu. Prvi će na teren igrači Zemuna, u subotu u 8:20, a Beograd startuje u 9:00, međutim obe ekipe čekaju protivnike u prvoj rundi iz kvalifikacija.

Basketaš Beograda, Ivan Popović ističe povratak Nebojše Boškovića u ekipu, kao veliko pojačanje.

Pripreme smo startovali početkom februara, jedva čekamo turnir u Koreji na kom prvi put nastupamo. Zdravi i spremni putujemo u Koreju, gde se nadamo dobrom rezultatu i nekom visokom plasmanu. Ove godine smo se pojačali starim saigračem, Nebojšom Boškovićem. Neke naše želje tokom sezone su napredak i eventualni ulazak u top5”, naglasio je Popović.

Trenutno osmoplasirana ekipa na Fibinoj rang listi, u Koreji će nastupati u sastavu Ivan Popović, Dušan Popović, Nebojša Bošković i Dragan Bjelica.

Zemunci u Koreju putuju kao šampioni svetske serije, ali ovu sezonu otvaraju bez Bogdana Dragovića.

Prvi turnir i početak sezone za nas donose nešto sasvim novo. Branimo titulu šampiona svetske serije , što daje dodatnu obavezu i motiv. Odlično smo odradili pripreme pod nadzorom kondicionog trenera Igora Kratića. Moje mišljenje je da je ekipa odlično spremna da odgovori na sve izazove, sa kojim smo se susreli već pre neki dan, kada nam se povredio najbolji igrač minule sezone – Bogdan Dragović, ali smo spremni da njegovo odsustvo od mesec dana  maksimalno nadomestimo”, rekao je Marko Dugošija.

Dragovića će zameniti Dejan Pejić, a tim Zemuna pored njega i Dugošije u Koreji će činiti i Lazar Rašić i Nikola Vuković.

Foto: privatna arhiva