Poznati protivnici u kvalifikacijama za EP za muškarce

0
Reprezentacija Srbije u basketu 3x3
(Foto: facebook.com/3x3Serbia)

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3×3 nastupiće na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo koje će se održati od  od 144. do 16. septembra u Bukureštu.

Kvalifikacioni turniri koji će se održati u Rumuniji, Andori i Francuskoj  30.06/01.07, ozvanićeni su od strane FIBA3x3, a naša selekcija takmičiće se u grupi koja će igrati u Rumuniji. Da bi obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu, srpski basketaši moraju doći do polufinala kvalifikacija, a na tom putu naći će im se reprezentacije Poljske, Hrvatske,  Nemačke, Španije, Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana, Švedske, Irske, Litvanije i domaćina Rumunije.

U drugoj grupi koja će igrati u Andori, učešće će uzeti ekipe Slovenije, Ukrajine, Holandije, Češke, Mađarske, Švajcarske, Grčke i Andore.  Kao domaćin, Francuska će ugostiti Rusiju, Letoniju, Estoniju, Italiju, Tursku, Slovačku, Belorusiju, Belgiju, Crnu Goru, Izrael i Dansku.

Podsetimo, srpskoj reprezentaciji jedino nedostaje pehar sa Evropskog prvenstva, kako bi upotpunila titule koje je osvojila.