Medalje za Ralju Intergalaktik

0
Ralja Intergalaktik
Ralja Intergalaktik

Beogradska ekipa Ralja Intergalaktik osvojila je dve medalje na međunarodnim turnirima u basketu 3×3. Najpre je u Češkom gradu Louny došla do prvog mesta i zlatne medalje, da bi se samo nekoliko dana kasnije u Holandiji okitila srebrnom medaljom.

Srpski igrači su u Češkoj zabeležili šest pobeda. U prvom meču bili su bolji od domaće ekipe Filayy rezultatom 21:14, zatim Grit & Grind (16:14). Najubedljiviju pobedu zabeležili su u trećem kolu, nad ekipom Calvados Kalisz koju su savladali rezultatom 21:0. U narednoj rundi bili su bolji od tima Čistiaci Prostrideok sa 21:9, a zatim i Sokolici sa 21:15.

U finalnom meču Beograđani su savladali Dirty Sooking sa 21:9 i došli do prvog ovosezonskog trofeja.

U Holandskom gradu Hagu, srpski basketaši nisu uspeli da ponove ovaj uspeh, jer su u finalu izgubili od ekipe Ghetto Basket rezultatom 21:16. Pre toga, bili su bolji od ekipe Planet Cash Team (21:15), Amsterdama (22:17), a u pretposlednjem duelu slavili su protiv Apollo Amsterdama sa 17:16.

Ekipa je nastupila u sastavu: Vaske Aleksić, Marko Stojanović, Nebojša Kilijan i Petar Perunović, te su momci tako najavili uspešnu sezonu.